Квасоля чудово гармонує з овочами. Таку заготовку ви можете подавати як самостійну закуску на перекус, доповнювати їй будь-які гарніри або використовувати у вигляді заправки в супах.
Інгредієнти: на 2 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Квасоля – 500 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Часник – 1 головка
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 250 мл
Процес приготування:
Як почати готувати лечо з квасолею на зиму? Квасолю необхідно заздалегідь промити і замочити в прохолодній воді на 6 годин або ніч. Відваріть до напівготовності (15-20 хвилин) і процідіть за допомогою друшляка.
Овочі вимийте. Помідори подрібніть в пюре. Перець очистити, вирізати плодоніжку і видаливши насіння і наріжте соломкою. Цибулю почистіть, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. З часнику зніміть піну.
Розігрійте велику каструлю і додайте в неї масло, прогрійте. Перекладіть в ємність цибулю і обсмажте, регулярно помішуючи, 7 хвилин до прозорості на малому вогні.
Покладіть в каструлю томатне пюре і перець, розмішайте і після закипання маси варіть 5 хвилин, помішуючи.
Квасоля викладіть в каструлю, пересипте в неї сіль і цукор і розмішайте. Після того, як заготовка закипить, зробіть вогонь мінімальним і варіть, постійно помішуючи, 60 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення приготування додайте в вариво подрібнений часник, лимонку, добре розмішайте і продовжуйте готувати призначений час.
Гаряче лечо перекладайте в банки до верху і закупорюйте. Банки повинні бути сухими стерильними. Накрийте банки теплим пледом і залиште повільно остигати в кімнаті (не менше 6 годин).
Приємного апетиту!
Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без оцту на зиму Салати без цибулі на зиму Солодке лечо на зиму