Проста і смачна ідея для домашнього столу – ледачий плов в духовці з додаванням ніжною і соковитою курки. Вас порадує швидке приготування і смак готової страви. Підходить для поживного обіду на швидку руку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 0,6 кг
  • Рис білий – 1,5 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати ледачий плов з куркою в духовці. Підготуємо потрібні продукти. Очищаємо овочі і промиваємо, м’ясо заздалегідь розморожуємо. Для плову можна використовувати будь-які частини курки.

Натираємо моркву і подрібнюємо цибулю. Томім овочі на сковороді з рослинною олією до м’якого стану. На це піде не більше 5 хвилин.

Підготовлені овочі викладаємо на дно форми для випікання. Засипаємо шар промитим рисом.

Далі викладаємо шматки курки. Додаємо сіль зі спеціями і заливаємо вміст водою. Випікаємо страва 1 годину при температурі 180 градусів.

Готову страву виймаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу. Пригощайте рідних ситним ледачим пловом!

Плов Плов в духовці Плов з круглозерним рисом Плов з курки з рисом Плов з куркою Плов з куркою в духовці