З безлічі страв з яловичини особливо популярний плов. Це м’ясо часто буває сухуватим, тому для плову виберіть молоду яловичину. Плов з яловичини в рукаві вважають стравою, адаптованими до сучасної кухні, але, правильно приготований, він не поступається своїм смаком традиційному з казана. Для плову виберіть хороший рис – «Девзир» або довгозерний, адже саме такий добре вбирає аромат прянощів, воду і жир і надає розсипчастість плову.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Рис білий – 1.5 склянки
  • Яловичина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 3 склянки
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з яловичини в рукаві для запікання в духовці. Очищену і промиту моркву подрібніть на середню терку. Очищену цибулину наріжте середніми шматочками.

Яловичину промити холодною водою, обсушити кухонним рушником і наріжте на довгасті шматочки.

Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому цибулю до легкого рум’яного кольору.

До цибулі перекладіть натерту моркву і обсмажте її до м’якості. Обсмажені овочі перекладіть зі сковорідки на окрему тарілку.

Потім в цю ж сковорідку долийте трохи масла і обсмажте в ньому шматочки яловичини. Смажте м’ясо на великому вогні, при безперервному помішуванні і до рум’яної скоринки з усіх боків.

Потрібну кількість рису ретельно кілька разів (5-8) промийте холодною водою і перекладіть його в глибоку миску.

Потім до рису перекладіть обсмажені овочі і яловичину. Додайте до цих інгредієнтів нарізаний на пластинки часник, насипте по своєму смаку приправу, солодку паприку і сіль.

Потім ложкою інгредієнти добре перемішайте.

Приготовану пловную суміш помістіть в рукав для запікання, налийте в рукав воду і кінці його щільно закріпіть кліпсами. Рукав не забудьте проколоти, щоб в духовці не лопнув.

Рукав з пловом перекладіть на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин.

Потім рукав з приготованим пловом з яловичини вийміть з духовки, обережно розрізати і плов акуратно ложкою перемішайте. Блюдо можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Плов без моркви Плов в духовці Плов з круглозерним рисом Плов з часником Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною в духовці Узбецький плов