Ліниві вареники – смак знайомий з дитинства. Найсмачніше блюдо виходить в сезон свіжих ягід, коли в сирне тісто можна загорнути цілі великі полунички. Це ласощі не залишить байдужим жодного малюка, а також урізноманітнює сніданки дорослої частини сім’ї.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 0,4 кг
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 100 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Полуниця – 250 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати ліниві вареники з полуницею? Для початку підготуйте і відміряйте всі продукти для приготування ледачих вареників з полуницею. Сир беріть жирний, не рідкий.
В миску вбийте куряче яйце, до нього додайте цукор за смаком. Можна брати більше або менше заявленого кількості, в залежності від ваших уподобань. Яйце і цукор добре перетріть, збийте вінчиком.
Далі потрібно викласти в миску сир і перемішати його з яйцем.
Поступово просійте в сир борошно і замісіть тісто, коригуючи кількість борошна залежно від результату. Оскільки з різною борошном виходить різна щільність і липкість тіста, її кількість може бути більше або менше.
Розділіть тісто, яке у вас вийшло на три частини. Зробіть із цих шматків однакові смужки, з виїмкою під полуничку в середині смуги.
У заздалегідь промитої і обсушенной полуниці видаліть плодоніжки і викладіть ягідки ровнями рядами у виїмках сирного тіста.
З’єднайте краю майбутніх вареників, щоб полуниця виявилася загорнутої всередину тесту. Присипаним борошном ножем розріжте рулет на рівні шматочки.
В киплячу підсолену воду покладіть вареники і відварюйте протягом п’яти хвилин з моменту закипання на повільному вогні.
Подавайте блюдо гарячим, сервировав сметаною на ваш смак.
Вареники з замороженою полуницею Вареники з полуницею Ледачі вареники з сиру Ліниві вареники із сиру з борошном Тісто для вареників Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників з сиром