Приготувати вареники з ягідною начинкою дуже просто і швидко, тому це блюдо ідеально підходить для сніданку. Ніжні кульки з кисло-солодким сюрпризом всередині – це прекрасна альтернатива сухих сніданків і смажених яєць. Пропоную урізноманітнити меню дуже смачним сирним ласощами.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Сир 9% – 170 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • цукор – 1 ст. л.
  • Ванільна есенція – 2 краплі
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вишня – 20 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування ледачих вареників з вишнею. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то її необхідно попередньо розморозити при кімнатній температурі. Якщо ж свіжу – ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо хвостики і акуратно виймаємо кісточки, намагаючись не пошкодити ніжну м’якоть.

Нежирний сир перетираємо з курячим яйцем і додаємо сіль, цукровий пісок, ванільну есенцію і просіяне борошно (вона повинна бути насичена киснем).

Гарненько вимішуємо до однорідної консистенції.

Відриваємо по невеликому шматочку (за розміром можна орієнтуватися на волоський горіх) і знову формуємо кульки.

Трохи раздавливаем для отримання маленької коржі, в центр кладемо одну вишню.

Вологими руками защипуємо краю і катаємо по поверхні, присипаної борошном до утворення рівного кулі.

Повторюємо маніпуляцію, поки не використовуємо все тісто. З цієї кількості інгредієнтів, в середньому виходить близько 20 вареників.

Опускаємо сирні заготовки в киплячу воду і варимо близько 5-7 хвилин (готові вареники повинні спливти).

Готове ласощі акуратно виловлюємо з допомогою шумівки і відразу ж подаємо до столу.

За бажанням можна додати сметану, вершкове масло або вишневий мус. Приємного апетиту!

Вареники Вареники з вишнею Вареники з сиром та вишнями Ліниві вареники із сиру з борошном Тісто для вареників з сиром Тісто для вареників на воді з яйцями