Приготувати вареники з ягідною начинкою дуже просто і швидко, тому це блюдо ідеально підходить для сніданку. Ніжні кульки з кисло-солодким сюрпризом всередині – це прекрасна альтернатива сухих сніданків і смажених яєць. Пропоную урізноманітнити меню дуже смачним сирним ласощами.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Сир 9% – 170 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Яйце – 1 шт.
- цукор – 1 ст. л.
- Ванільна есенція – 2 краплі
- Сіль – 1 щіпка
- Вишня – 20 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування ледачих вареників з вишнею. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то її необхідно попередньо розморозити при кімнатній температурі. Якщо ж свіжу – ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо хвостики і акуратно виймаємо кісточки, намагаючись не пошкодити ніжну м’якоть.
Нежирний сир перетираємо з курячим яйцем і додаємо сіль, цукровий пісок, ванільну есенцію і просіяне борошно (вона повинна бути насичена киснем).
Гарненько вимішуємо до однорідної консистенції.
Відриваємо по невеликому шматочку (за розміром можна орієнтуватися на волоський горіх) і знову формуємо кульки.
Трохи раздавливаем для отримання маленької коржі, в центр кладемо одну вишню.
Вологими руками защипуємо краю і катаємо по поверхні, присипаної борошном до утворення рівного кулі.
Повторюємо маніпуляцію, поки не використовуємо все тісто. З цієї кількості інгредієнтів, в середньому виходить близько 20 вареників.
Опускаємо сирні заготовки в киплячу воду і варимо близько 5-7 хвилин (готові вареники повинні спливти).
Готове ласощі акуратно виловлюємо з допомогою шумівки і відразу ж подаємо до столу.
За бажанням можна додати сметану, вершкове масло або вишневий мус. Приємного апетиту!
Вареники Вареники з вишнею Вареники з сиром та вишнями Ліниві вареники із сиру з борошном Тісто для вареників з сиром Тісто для вареників на воді з яйцями