Лимонний меренговый рулет готується з лимонним курдом, різновидом заварного крему на основі лимонного соку замість молока. Легкий кисло-солодкий смак і цитрусовий аромат зробить ваш десерт неповторно смачним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Мигдаль – 50 гр.
- Мигдальні пелюстки – 25 гр.
- Вершки 33% – 300 мл
- Для курда: –
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати лимонний меренговый рулет легко! Спочатку приготуйте лимонний курд. З добре вимитого лимона зніміть цедру і відіжміть сік. У сотейник покладіть лимонні сік і цедру, насипте цукор і крохмаль і додайте нарізане на маленькі шматочки вершкове масло. Набагато збийте виделкою яйце і перекладіть його в сотейник.
Масу добре перемішайте, доведіть до кипіння на невеликому вогні і потім остудіть.
Яйця (обов’язково охолоджені) розділіть на білки і жовтки. Білки збийте блендером в стійку піну. Потім, продовжуючи збивати, додайте цукор і крохмаль. Збивайте білкову масу, поки вона не стане однорідною і блискучою.
Потім насипте до білкової маси подрібнений мигдаль і перемішати лопаткою.
розігрійте Духовку до 190°С. Білкову масу викладіть на деко, застелене папером для випічки. Запікайте меренгу в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин. Готовий корж перевернути на інший аркуш паперу і остудіть його. Перший лист зніміть.
З допомогою блендера добре збийте жирні вершки і нанесіть їх рівним шаром на меренговый корж. Поверх вершків нанесіть на корж шар лимонного курда. Потім посипте крем мигдалевими пелюстками.
Обережно за допомогою паперу поверніть корж рулетом і перекладіть його на красиве блюдо. Декоруйте рулет залишками мигдалю та цукрової пудрою. Рулет на 1 годину помістіть в холодильник, а потім можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Меренговый рулет