Рулет з меренги – прекрасний десерт для літніх посиденьок на природі. У ньому чудово поєднуються хрустка меренга, вершковий крем і свіжі ягоди. Вам може здатися, що цей повітряний десерт дуже складно приготувати в домашніх умовах, але повірте, це оманливе судження.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 7 – 8 шт.
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Мигдальні пелюстки – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Сир Маскарпоне – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Полуниця – 200 гр.
  • Лохина – 80 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування меренгового рулету з полуницею та лохиною. Приготуйте основу з меренги для рулету. Для цього відокремте білки від жовтків. Робіть це дуже акуратно, щоб жовток не потрапив в білки і не завадив їм взбиться. Залиште білки постояти при кімнатній температурі. Це потрібно для того, щоб в процесі збивання цукрова пудра легше розчинилася в білках і меренговая маса вийшла однорідною і стабільною. З решти жовтків можете приготувати прекрасний заварний крем для будь-якого іншого десерту.

Білки помістіть в глибоку миску, всипте в них дрібку солі і почніть збивати на низьких обертах. Після того як з’явиться легка піна, збільште швидкість і почніть вводити цукрову пудру. Для приготування меренги радять використовувати саме цукрову пудру, а не цукровий пісок. Так як воно краще розчиняється в білках і дозволяє їм стати максимально повітряними.

Збивайте білки до стійкості, або як ще кажуть, до міцних пік. Потім зменшіть швидкість і введіть кукурудзяний крохмаль з лимонним соком. Продовжуйте збивати ще кілька секунд, поки маса не стане однорідною.

Деко застеліть силіконовим або тефлоновим килимком. Якщо у вас немає таких, то скористайтеся звичайним пергаментом, попередньо протерту змоченою в соняшниковій олії серветкою. Викладіть збиті з цукровою пудрою білки на деко і акуратно розрівняйте силіконової лопаткою. У вас повинен вийти прямокутний пласт товщиною тіста не більше 2 див. Зверху меренгу посипте мигдалевими пелюстками.

Розігрійте духовку до 150°С, поставте в неї деко з меренгою і випікайте близько 30-35 хвилин. Готовий корж з меренги повинен покритися рум’яною, хрусткою скоринкою зовні і залишитися ніжним і м’яким всередині.

Дістаньте корж з духовки, накрийте його листом пергаменту або рушником, зверху помістіть металеву решітку і переверніть. Акуратно відокремте силіконовий килимок або пергамент від коржа і дайте йому повністю охолонути.

Приготуйте крем. У ємності для збивання змішайте холодний сир маскарпоне, холодні вершки і цукрову пудру. Збийте всі інгредієнти в гладку і однорідну масу. Не перестарайтеся, інакше крем може розшарується.

полуницю Промийте, видаліть у неї плодоніжки і обсушіть. Після чого наріжте на невеликі шматки. Переберіть лохину.

На охолоджений корж викладіть крем. Акуратно розподіліть його по всій поверхні. Зверху розкладіть ягоди.

Скрутіть рулет, допомагаючи собі пергаментів, на який перевернули корж. Не лякайтеся, якщо скоринка на рулеті потріскається, це ніяким чином не зіпсує смак десерту. Згорнутий рулет оберніть пергаментів і поставте в холодильник на 2 години.

Після закінчення часу, дістаньте рулет з холодильника. Злегка обріжте краю, щоб рулет виглядав більш естетичним. Прикрасьте за бажанням. Наріжте на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею