Легкі і повітряні десерти з меренга як не можна краще підійдуть для особливих випадків і званих вечорів. Приготувати їх не так складно, як може здатися. Рулет з ніжного безе з вершково-бананової начинкою залишиться незабутньою насолодою для ваших гостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Вершки 30% або Вершки 33% або Вершки 26% – 150 мл
  • Банан (середні) – 2 шт.
  • Ягоди для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати меренговый рулет з бананом? Готуємо меренгу. Відокремлюємо білки від жовтків.

Моєму і насухо витираємо ємність, в якій будемо готувати. Переміщаємо в неї білки і збиваємо міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи її.

Потім поступово висипаємо цукор і продовжуємо збивати до утворення густої піни.

Викладаємо збиті білки по листу, застеленному пергаментом.

Рівномірно розподіляємо суміш і відправляємо в духовку. Випікаємо 15-20 хвилин при 170 градусах.

жирні вершки Збиваємо з цукровою пудрою до утворення вершкового крему.

Дрібно нарізаємо банани для начинки.

Дістаємо меренгу з духовки, викладаємо на папір пергаментом вгору.

Акуратно знімаємо пергамент і швидко намазуємо кремом.

Розподіляємо по верху банани і скручуємо все в рулет.

Обволікає харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Після охолодження меренговый рулет готовий. Його можна прикрасити ягодами і подавати до столу.

Меренговый рулет