Апетитні коржики з сиром легко і просто приготувати вдома. Смак виходить просто приголомшливим! Подайте таке ласощі до чаю, основної страви або як обідньої перекусу. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 150 – 200 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сир Сулугуні – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Кунжут – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування листкових коржів з сиром в духовці. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її киснем. Змішуємо холодну воду і яйця. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. Дуже важливо добре його вимісити 7-10 хв., щоб воно було досить густим і еластичним. Залишаємо його відпочивати на 40 хв., накривши рушником, щоб верх не підсох.
Сир сулугуні натираємо на крупній тертці.
Вершкове масло розтопити на слабкому вогні.
Тепер розкачуємо тісто тонким шаром. Добре промазуємо його вершковим маслом і посипаємо сиром.
Розрізаємо на кілька смужок. Беремо одну смужку і скачуємо її в рулет. Потім кладемо готовий рулет на наступну смужку і знову скачуємо. Так проробляємо з усіма смужками. Даємо тісту постояти 15-20 хв
Тепер ділимо тісто на шматочки і розкочуємо качалкою в круглі коржі. Посипаємо кунжутом і випікаємо на противени, промазанным рослинним маслом в духовці протягом 20-25 хв. при 180 градусах.
Приємного аппетита!
Лепешки