Соковита, апетитна і дуже ароматна коржик з сиром і часником – це смачне ласощі, яке легко приготувати вдома. Її можна подати до чаю або як добавку до основного блюда. Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 5 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 20 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати сирну коржик з часником в духовці. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її повітрям.

Тепер змішуємо кефір, соду і яйце.

Поступово засипаємо борошно, додаємо цукор і щіпку солі. Всі добре розмішуємо, щоб вийшло густе, еластичне тісто. Відправляємо його в целофановий пакет і кладемо на 1 годину в холодильник.

Сир натираємо на крупній тертці.

Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою преса.

Зелений лук промиваємо і дрібно ріжемо кружальцями.

Змішуємо сир, часник і зелений лук.

Тісто ділимо на 6 рівних частин. Кожну розкочуємо качалкою в круглий коржик.

У центр кладемо 1 ст. л. начинки і загинаємо краю, з’єднуючи їх в центрі, щоб начинка не випадала. Перевертаємо корж начинкою вниз і акуратно розгортаємо, намагаючись не пошкодити тісто. Так підготуємо всі коржі.

Тепер обсмажуємо їх 3-5 хв. з обох сторін на сухій сковороді. Готові коржі змащуємо вершковим маслом.

Приємного аппетита!

Лепешки