Якщо хочеться смачно перекусити, але немає можливості довго стояти біля плити, ці коржі – те, що потрібно. Тісто замішується швидко на молоці та яйцях, а в якості наповнювача можна використовувати абсолютно різні продукти. У даному разі беремо шинку і сир. Також можна використовувати ковбасу, курку, сир, свіжу зелень. Смаження виробів також не займе багато часу. Подавати коржі краще в гарячому вигляді, з пилу з жару, поки вони соковиті всередині і хрусткі зовні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Шинка – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Кріп – 2 гілки
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати коржики з сиром і шинкою на молоці легко! Для приготування тіста в миску розбиваємо яйце. Додаємо сіль і добре збовтуємо виделкою або вінчиком.

В яєчну масу вливаємо молоко, перемішуємо.

Далі просіваємо борошно разом з розпушувачем і висипаємо її в яєчно-молочну суміш. Змішуємо всі разом віночком до отримання повністю однорідного тіста. Важливо розбити всі грудочки. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Отриману стружку висипаємо в тісто, перемішуємо. Шинку можна також потерти на крупній тертці або порізати ножем на дрібні шматочки. Додаємо подрібнену шинку в тісто слідом за сиром, перемішуємо. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Додаємо кріп в тісто, перемішуємо. Тісто для коржів готово.

У сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла без запаху і розігріваємо його на плиті до гарячого стану. Температура плити – середньо-низька. Ложкою або ополоником викладаємо тісто з наповнювачами в сковорідку, швидко і акуратно розподіляємо його по дну і формуємо таким чином корж бажаного розміру. Смажимо пару хвилин до рум’яної скоринки.

Широкою плоскою лопаткою обережно перевертаємо коржик, щоб не порвати. Продовжуємо смажити ще пару хвилин, поки друга сторона зарум’яниться. Готову корж знімаємо зі сковороди і перекладаємо на сервірувальну тарілку. На сковороду при необхідності доливаємо більше рослинної олії і викладаємо наступну порцію тіста. Таким чином смажимо інші коржі.

Готові коржі складемо стопкою на тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді зі сметаною, несолодким йогуртом або вершковим маслом.

Приємного аппетита!

Лепешки