Листкова ачма з лаваша і сиру по-грузинськи виходить ароматною, ситної і в міру солоною. Простий у приготуванні пиріг можна подавати на сніданок або полуденок, також страва підходить для сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 4 аркуша
  • Сир бринза – 350 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сир Сулугуні – 50 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати листковий пиріг ачма з лаваша з сиром по-грузинськи. В окремій глибокої посуді збиваємо до однорідності яйця та кефір.

Бринзу натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо у блендері. Другий варіант зручніше для такого виду сиру.

Два листи лаваша розрізаємо на невеликі рівні квадратики.

Твердий сир пропускаємо через тертку з великими зубчиками.

Цільний лист лаваша викладаємо у форму для випікання. На нього кладемо частина розрізаних шматочків лаваша, ретельно просочених в яєчно-кефірної суміші.

Далі шарами викладаємо бринзу, твердий сир і знову шматочки лаваша у просочення. Повторюємо шари, поки не закінчаться продукти. Додаємо спеції. Зверху закриваємо краями першого лаваша, зверху посипаємо залишками сиру і тонко нарізаним сулугуні.

Випікаємо грузинську ачму 25 хвилин при 180 градусах. Після даємо страві охолонути, ділимо його на порції і подаємо до столу. Готово!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша з кефіром Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша