За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачну з лаваша ачму з м’ясним фаршем замість традиційного сиру. Для отримання м’якого листкового тіста лаваш змащується газованою водою і олією і витримується 2 години перед випічкою. Цю ачму можна приготувати ввечері і залиште на ніч в холодильнику, щоб лаваш добре просочився, а вранці запекти в духовці. Спеції у фарш додайте по своєму смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 5 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 0.5 шт.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Масло вершкове – 0.5 ст. л.
  • Вода мінеральна – 350 мл
  • Петрушка – 1 пучок
  • Копчена паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт ачмы з лаваша з фаршем в духовці гранично простий! Почистіть цибулю і моркву. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості на розігрітому маслі. Потім додайте до нього натерту моркву, трохи посмажте і перекладіть в сковорідку фарш. Фарш вилкою розімніть, щоб не було великих шматочків, і обсмажте до готовності. До кінця смаження додайте до фаршу сіль і копчену паприку.

Форму для випічки ачмы змастіть вершковим маслом і викладіть в неї лист лавашу, щоб краї його звисали.

Інші листи лаваша нарвете на шматочки довільної форми.

Лист лаваша полийте газованою водою і збризніть оливковим маслом. На нього перекладіть половину шматочків лаваша і також полийте газованою водою і маслом. Поверх шматочків лаваша рівномірно укладіть обсмажений фарш.

Його накрийте рештою шматочками і знову полийте газованою водою і маслом. Потім загорніть вільні краї першого аркуша, щоб вийшов закритий пиріг. Верх пирога також полийте газованою водою і маслом. Форму прикрийте шматочком харчової плівки і залиште ачму для просочення.

Після закінчення часу просочення ачму запікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20-30 хвилин. Перед випічкою можете верх ачмы змастити жовтком, посипати тертим сиром і насінням кунжуту. Приготовану ачму з фаршем в духовці подайте гарячої зі свіжими овочами і будь-яким соусом.

Приємного апетиту!

Ачма з лаваша Лінива ачма з лаваша