Листкові пироги вже давно займають лідируючі позиції на увазі простоти і швидкості приготування. І що найголовніше, завжди виходять смачними. Листкове тісто при запіканні стає неймовірно повітряним, а ягоди завжди залишаються на місці, не розтікаючись за межі пирога.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 шт.
- Смородина червона – 400 – 500 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати листковий пиріг з червоною смородиною легко! Незважаючи на те, що процес приготування значно скорочується, нам необхідно заздалегідь подбати про розморожування тесту. Після того, як воно підтане і стане податливим, ділимо великий пласт тіста на два, в процентному співвідношенні 70:30.
Ягоди червоної смородини акуратно знімаємо з гілочок, промиваємо і обов’язково просушуємо, розклавши одним шаром на паперовому рушнику.
Знову переходимо до тесту. Більшу частину не дуже тонко розкачуємо і викладаємо у відповідну форму, попередньо змащену шматочком вершкового масла. Другу частину тіста розкачуємо як можна тонше.
Червону смородину перекладаємо в миску і змішати з цукром, цукровою пудрою, крохмалем, намагаючись, щоб всі ягоди занурилися в дану суміш. Також на цьому етапі відокремлюємо жовток від білка.
Заключна частина. Заготовку зі смородиною викладаємо у форму, застелену тестом, трохи відступаючи від краю. А поверх начинки викладаємо другу частину тіста, з’єднуючи краю одного пласта тіста з іншим. Поверхня змащуємо яєчним жовтком і відправляємо заготівлю випікатися. Випікаємо 20-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готового пирога даємо трохи охолонути, після чого нарізаємо.
Бажаємо приємного апетиту!
Пиріг з червоною смородиною Пиріг з червоною смородиною в духовці Пироги