Основна перевага листкових салатів полягає в тому, що інгредієнти не змішуються відразу. Це дозволяє зберегти свіжість салату на більш довгий час. Крім того, листкові салати цікаво виглядають на столі, особливо якщо подавати їх у прозорому посуді.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряча грудка – 200 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучків
  • Майонез – 2 – 3 ст. л.
  • Листовий салат – 1 – 2 аркуша
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати листковий салат з куркою, грибами, огірками і сиром? Курячу грудку помийте і відваріть в підсоленій воді. Остудіть м’ясо відокремте від кісток і наріжте. На плоску тарілку викладіть листя салату, встановіть кулінарне кільце, викладіть перший шар з курячого м’яса, утрамбуйте його і змастіть майонезом.

Печериці промийте, наріжте і обсмажте на сухій сковороді. У процесі смаження гриби посоліть і приправте за смаком. На м’ясо викладіть шар з грибів і змастіть його майонезом.

Яйце відварити круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Викладіть третій стій з яйця, промажте його майонезом.

Огірок помийте і натріть на тертці. Викладіть огірок у форму і змастіть майонезом.

Зелений лук помийте, дрібно наріжте викладіть поверх огірків і змастіть майонезом.

Останнім шаром викладіть тертий сир і приберіть кільце. Оригінальний і дуже смачний салат готовий, прикрасьте його за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і огірком Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, яйцем і цибулею Салат з курячою грудкою і грибами Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами Салати з куркою і грибами