Не так давно зробила для себе відкриття – рецепт надзвичайно смачного листкового салату, приготованого з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом. Салат виходить ніжним, соковитим з ідеальним смаковим поєднанням. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Куряче філе – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 150 гр.
- Чорнослив – 100 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Петрушка для прикраси
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Яблука – 300 гр.
- Кедрові горіхи – 50 гр.
- Кукурудза консервована – для прикраси
- Маслини – за смаком
- Цедра мандарина – за бажанням
Процес приготування:
Як почати готувати листковий салат з куркою, огірком, чорносливом і грецькими горіхами? Куряче філе помийте і відваріть в підсоленій воді. Зварене м’ясо вийміть з бульйону, наріжте на невеликі шматочки. Викладіть на блюдо, на якому будете збирати салат. Трохи посоліть і змажте шар майонезом. Також можна використовувати копчене або запечене філе.
Огірки добре вимийте, обсушіть, обріжте хвостики і наріжте соломкою, викладіть поверх курячого м’яса.
Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте поверх огіркового шару. Змастіть майонезом.
Рівномірно розподіліть.
Чорнослив ретельно вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати на кілька частин і викладіть наступним шаром, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Волоські горіхи переберіть від шкаралупи і перегородок, а потім подрібніть ножем і присипте салат.
добре вимийте Яблука, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте кубиками і викладіть наступним шаром.
Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, натріть на дрібній тертці, викладіть наступним шаром. Присипте кедровими горішками.
Зі шкірки мандарина виріжте декор і викладіть поверх салату. Прикрасьте салат петрушкою, кукурудзою і маслинами. Святковий листковий салат з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салати з куркою