Не так давно зробила для себе відкриття – рецепт надзвичайно смачного листкового салату, приготованого з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом. Салат виходить ніжним, соковитим з ідеальним смаковим поєднанням. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 150 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Петрушка для прикраси
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Кедрові горіхи – 50 гр.
  • Кукурудза консервована – для прикраси
  • Маслини – за смаком
  • Цедра мандарина – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати листковий салат з куркою, огірком, чорносливом і грецькими горіхами? Куряче філе помийте і відваріть в підсоленій воді. Зварене м’ясо вийміть з бульйону, наріжте на невеликі шматочки. Викладіть на блюдо, на якому будете збирати салат. Трохи посоліть і змажте шар майонезом. Також можна використовувати копчене або запечене філе.

Огірки добре вимийте, обсушіть, обріжте хвостики і наріжте соломкою, викладіть поверх курячого м’яса.

Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте поверх огіркового шару. Змастіть майонезом.

Рівномірно розподіліть.

Чорнослив ретельно вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати на кілька частин і викладіть наступним шаром, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Волоські горіхи переберіть від шкаралупи і перегородок, а потім подрібніть ножем і присипте салат.

добре вимийте Яблука, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте кубиками і викладіть наступним шаром.

Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, натріть на дрібній тертці, викладіть наступним шаром. Присипте кедровими горішками.

Зі шкірки мандарина виріжте декор і викладіть поверх салату. Прикрасьте салат петрушкою, кукурудзою і маслинами. Святковий листковий салат з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салати з куркою