Готувати смачно і ситно – легко. Багатий білками салат з вмістом філе тунця і авокадо, може замінити вам легкий вечерю або вирішити питання з перекусом на роботі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Майонез – 30 мл
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Лимон – 0.5 для прикраси
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Тунець консервований – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування листкового салату з тунцем і авокадо? Помідори необхідно очистити від шкірки, для цього зробіть на них надрізи хрест-навхрест, опустити на 1-2 хвилини в киплячу воду, потім остудіть в крижаній воді і легко, починаючи від надрізу, зніміть шкірку. М’якоть помідорів наріжте кубиками.

Лимон вимийте, розріжте навпіл. З однієї частини лимона вичавте сік, другу частину наріжте часточками, вони знадобляться для прикраси салату.

Авокадо вимийте, зніміть з нього шкірку і видаліть кісточку. М’якоть авокадо наріжте невеликими шматочками, потім зробіть їх виделкою до утворення однорідної кашки, масу збризніть лимонним соком, так вона не потемніє, трохи посоліть.

Розкрийте консерви, злийте зайву рідину, з допомогою виделки розділіть філе на більш дрібні шматочки.

Щоб листковий салат вийшов з рівними краями і не розвалився, використовуйте для викладки круглу форму для порційних салатів. Отже, візьміть форму, поставте її на плоску тарілку, першим шаром викладіть авокадо, розрівняйте шар виделкою. Потім помідори, також розподіліть їх по всій площі форми, зверху змастіть майонезом, останнім шаром покладіть шматочки консервованого тунця. Можна прикрасити салат наявної під рукою свіжою зеленню або часточками лимона.

Приємного апетиту!

Новости