Брусничний соус – корисний, простий у приготуванні, з терпким і яскравим смаком. Соус буде прекрасним доповненням як до м’яса, так і будь-яких м’ясних страв. Вам знадобитися приділити всього лише 15 хвилин часу, але насолоджуватися насиченим смаком страв Ви будете набагато довше.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Брусниця – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Перець запашний мелений – 0.5 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування брусничного соусу до м’яса без вина? Наливаємо в каструлю воду, висипаємо цукор і ставимо варити.

Подрібнюємо перець ступкою або качалкою. Ви можете взяти і вже мелений перець, але у нього не такий насичений аромат.

Висипаємо в каструлю мелений перець. Перемішуємо всі інгредієнти до повного розчинення цукру. Промиваємо свіжі ягоди брусниці через друшляк. Якщо ягоди заморожені, то розморозьте їх при кімнатній температурі.

Після того, як суміш закипіла, додаємо в неї брусницю. Доводимо знову до кипіння і варимо на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Знімаємо соус з вогню і залишаємо остигати. Тепер наш соус готовий і його можна сміливо подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Новости