Якщо ви любите лисички, то я вам настійно рекомендую приготувати яскраву соковиту закуску з лисичками в томатному соусі. Лисички виходять хрусткими з насиченою апетитною заливкою. Ароматна закуска чудово прикрасить ваш святковий стіл.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Лисички свіжі – 3 кг
- Томатний соус – 500 мл
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати лисички в томатному соусі? Першим ділом ретельно переберіть лисички, очистіть їх від сміття і промийте в холодній проточній воді.
Лисички викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою таким чином, щоб лисички злегка були покриті водою.
Поставте каструлю з лисичками на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть гриби 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Зварені лисички злийте через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Приготуйте томатну заливку. У каструлю з товстим дном викладіть томатний соус, налийте необхідну кількість питної води. Ретельно перемішайте, додайте сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець.
Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть заливку ще 5-7 хвилин, потім влийте столовий оцет, добре перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Тим часом, поки вариться заливка, підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин.
Зварені лисички рівномірно розподіліть по стерильним банкам.
Гарячу томатну заливку акуратно розлийте по банках з лисичками, а потім добре закрутіть стерильними кришками.
Банки з лисичками в томатному соусі переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому положенні до їх повного охолодження приблизно на добу. Потім захололі банки з лисичками переверніть і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Як готувати лисички - рецепти