Смачно приготувати лисички з картоплею можна в горщиках. У них картопля нудиться з грибами, м’ясом і картоплею. Все заливають грибним бульйоном і гаситься з додаванням сметанного соусу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лисички заморожені – 300 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Куряче філе – 500 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 3 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Сіль – за смаком
- Суп-пюре грибний – 2 пакета
- Кріп – 3 гілки
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати лисички з картоплею просто! Цибулю почистити і порізати півкільцями. Влити в сковороду трохи олії, додати цибулю, лисички. Додати 1 ч. л. солі, перемішати і смажити, поки вся рідина не випарується і не утворюється скоринка і аромат обсмажених грибів.
Картоплю почистити, нарізати кубиками невеликого розміру. М’ясо нарізати кубиками. Курятину можна замінити свининою. Скласти на дно в горщики картоплю, за ним м’ясо, гриби.
Приготувати бульйон з пакетиків з готовим грибним супом, залити отриманим бульйоном вміст горщиків.
Помідор порізати кубиками, додати до нього сметану або майонез, дрібно нарізаний кріп, перемішати.
Викласти поверх нарізаних компонентів в горщики отриману суміш. Готувати 2 години в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів.
Можна їсти з горщиків, а можна перекласти страву в тарілки, так воно швидше остигає.
Приємного апетиту!
Картопля