Смачно приготувати лисички з картоплею можна в горщиках. У них картопля нудиться з грибами, м’ясом і картоплею. Все заливають грибним бульйоном і гаситься з додаванням сметанного соусу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лисички заморожені – 300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Суп-пюре грибний – 2 пакета
  • Кріп – 3 гілки
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати лисички з картоплею просто! Цибулю почистити і порізати півкільцями. Влити в сковороду трохи олії, додати цибулю, лисички. Додати 1 ч. л. солі, перемішати і смажити, поки вся рідина не випарується і не утворюється скоринка і аромат обсмажених грибів.

Картоплю почистити, нарізати кубиками невеликого розміру. М’ясо нарізати кубиками. Курятину можна замінити свининою. Скласти на дно в горщики картоплю, за ним м’ясо, гриби.

Приготувати бульйон з пакетиків з готовим грибним супом, залити отриманим бульйоном вміст горщиків.

Помідор порізати кубиками, додати до нього сметану або майонез, дрібно нарізаний кріп, перемішати.

Викласти поверх нарізаних компонентів в горщики отриману суміш. Готувати 2 години в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів.

Можна їсти з горщиків, а можна перекласти страву в тарілки, так воно швидше остигає.

Приємного апетиту!

Картопля