Любителів домашньої випічки настійно рекомендую приготувати апетитні, ароматні мафіни на сметані в духовці. Випічка виходить повітряної і легкою. Текстура виходить ніжною і соковитою. Мафіни відмінно підійдуть для недільного сніданку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Цукрова пудра – за смаком
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мафіни на сметані в духовці просто! Вершкове масло повністю розтопити в мікрохвильовці, на водяній бані або в сотейнику на вогні.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця. Потім всипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру.
З допомогою міксера ретельно збийте до однорідної пишної консистенції.
А потім у збиту масу додайте сметану і розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте.
Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте.
Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в збиту масу. Добре перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.
Металеві формочки застеліть спеціальними паперовими капсулами для мафінів, заповніть готовим тістом на 2/3 їх висоти.
Після чого помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте ароматні мафіни приблизно 25-30 хвилин.
Готовність домашньої випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпектися, витягніть формочки з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з металевих форм.
Повністю остиглі мафіни на сметані викладіть на тарілку, зверху прикрасити цукровою пудрою і подавайте на стіл до улюбленого чаю, цикорію або кави.
Приємного апетиту!
Ванільні кекси Кекс на сметані в духовці Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Мафіни