Любителів домашньої випічки настійно рекомендую приготувати апетитні, ароматні мафіни на сметані в духовці. Випічка виходить повітряної і легкою. Текстура виходить ніжною і соковитою. Мафіни відмінно підійдуть для недільного сніданку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати мафіни на сметані в духовці просто! Вершкове масло повністю розтопити в мікрохвильовці, на водяній бані або в сотейнику на вогні.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця. Потім всипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру.

З допомогою міксера ретельно збийте до однорідної пишної консистенції.

А потім у збиту масу додайте сметану і розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте.

Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в збиту масу. Добре перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Металеві формочки застеліть спеціальними паперовими капсулами для мафінів, заповніть готовим тістом на 2/3 їх висоти.

Після чого помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте ароматні мафіни приблизно 25-30 хвилин.

Готовність домашньої випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу акуратно, щоб не обпектися, витягніть формочки з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з металевих форм.

Повністю остиглі мафіни на сметані викладіть на тарілку, зверху прикрасити цукровою пудрою і подавайте на стіл до улюбленого чаю, цикорію або кави.

Приємного апетиту!

Ванільні кекси Кекс на сметані в духовці Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Мафіни