Пряна кориця – завсідник борошняних кулінарних рецептів. Вона особлива своїм неймовірним ароматом і злегка пекучим, але при цьому ніжним смаком. Тому якщо хочете розбудити домашніх пряним ароматом на весь будинок, порадуйте їх кексом з зігріває корицею.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 140 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Кориця – 30 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кексу з корицею? Зігріваємо вершкове масло, щоб воно було трохи підталим. Розтираємо його з 200 р. цукру до отримання кремоподібній маси.

В суміш капаємо ванільну есенцію, додаємо яйця і гарненько перемішуємо вміст до однорідної маси. Просіваємо борошно з содою і поступово засипаємо в тісто, періодично виливаючи сметану. Ретельно збиваємо.

Готуємо начинку з кориці, змішуючи її з цукром (50г).

Виливаємо у форму одну третю частину тіста. Наверх висипаємо половину кориці з цукром. Далі виливаємо ще частину тіста, знову посипаємо корицею. Виливаємо тісто і можна запікати. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо страву на 45 хвилин.

Остуджуємо кекс, нарізаємо і подаємо до столу.

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекс з корицею Кекс на сметані в духовці Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці