З превеликим бажанням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом яскравого святкового салату. Малахітовий салат з куркою і ківі виходить неймовірно смачним свіжим і легким. Стане прикрасою будь-якого святкового торжества. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Ківі – 150 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Огірки – 150 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Часник – 1 – 3 зуб.
- Майонез – 150 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Яйце – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати малахітовий салат з куркою і ківі легко! Куряче філе промийте, викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть куряче філе під кришкою 20 хвилин. Зварене м’ясо акуратно вийміть з бульйону, наріжте на шматочки, щоб швидше остудити.
Куряче філе розберіть на волокна. Підготуйте блюдо, на якому будете збирати салат. У центр поставте склянку. Навколо склянки викладіть куряче філе. Посоліть і промажте майонезом.
Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, натріть на крупній тертці. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Посоліть і додайте майонез і подрібнений часник. Перемішайте.
Поверх курячого шару викладіть яєчний, рівномірно розподіливши.
Волоські горіхи подрібніть ножем. Твердий сир натріть на крупній тертці. Додайте необхідну кількість майонезу і добре перемішайте.
Розподіліть сирно-горіховий шар.
Огірки добре вимийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком.
Нарізані кубиками огірки викладіть наступним шаром, промажте невеликою кількістю майонезу. Акуратно вийміть склянку.
Ківі добре вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими часточками. Викладіть ківі, рівномірно розподіливши по всій поверхні салату.
Готовий малахітовий салат з куркою і ківі подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салати з куркою