З превеликим бажанням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом яскравого святкового салату. Малахітовий салат з куркою і ківі виходить неймовірно смачним свіжим і легким. Стане прикрасою будь-якого святкового торжества. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Ківі – 150 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Огірки – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Часник – 1 – 3 зуб.
  • Майонез – 150 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати малахітовий салат з куркою і ківі легко! Куряче філе промийте, викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть куряче філе під кришкою 20 хвилин. Зварене м’ясо акуратно вийміть з бульйону, наріжте на шматочки, щоб швидше остудити.

Куряче філе розберіть на волокна. Підготуйте блюдо, на якому будете збирати салат. У центр поставте склянку. Навколо склянки викладіть куряче філе. Посоліть і промажте майонезом.

Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, натріть на крупній тертці. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Посоліть і додайте майонез і подрібнений часник. Перемішайте.

Поверх курячого шару викладіть яєчний, рівномірно розподіливши.

Волоські горіхи подрібніть ножем. Твердий сир натріть на крупній тертці. Додайте необхідну кількість майонезу і добре перемішайте.

Розподіліть сирно-горіховий шар.

Огірки добре вимийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком.

Нарізані кубиками огірки викладіть наступним шаром, промажте невеликою кількістю майонезу. Акуратно вийміть склянку.

Ківі добре вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими часточками. Викладіть ківі, рівномірно розподіливши по всій поверхні салату.

Готовий малахітовий салат з куркою і ківі подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салати з куркою