Посол огірків в гарячій воді прискорює процеси засолювання, допомагає прянощів і солі глибше проникнути в плоди. Хрусткость огіркам додають листя хрону, їх можна класти побільше.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 700 гр.
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Корінь хрону – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу (з гілкою) – 3 – 5 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати малосольні огірки швидкого приготування в гарячій воді легко! Огірки помити, потім знову залити холодною водою і дати постояти 2 години. Це додасть плодам твердість.

Часник очистити, порізати стручок перцю кільцями, почистити корінь хрону і теж порізати на невеликі шматочки.

застелити Дно каструлі частиною прянощів і трав.

Зверху викласти щільний шар огірків.

Накрити огірки другою частиною прянощів.

Знову викласти огірки і залити все гарячим розсолом. Розсіл приготувати так: нагріти воду до кипіння, вимкнути, розчинити в ній сіль. Розсіл повинен повністю покривати огірки.

Зверху на огірки викласти ще частина листя хрону.

Залишити огірки в холодильнику маринуватися на добу. Аналогічним способом можна приготувати і огірки на холодному рассоле, але тоді тримати їх в каструлі до готовності потрібно буде цілих 3 діб.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування