Пропоную рецепт малосольних огірочків в літровій банці. Особливість рецепта полягає в тому, що огірки заливаються приготовленим розсолом розсолом. Огірочки виходять хрусткими і дуже смачними. Спробуйте такий спосіб приготування, і ви залишитеся задоволені.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Кріп – 20 гр.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Гвоздика – 1 бутон
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Пластівці перцю чилі – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати малосольні огірки в літровій банці, підготуйте необхідні продукти для малосольних огірків. Огірочки ретельно промийте і обсушіть, зріжте кінчики. Овочі вибирайте середнього розміру.
Приготуйте розсіл. Візьміть каструлю, налийте 1 літр води і доведіть до кипіння.
Покладіть у гарячу воду сіль і спеції. Залиште до повного охолодження і розчинення солі.
Кріп добре промийте. Викладіть на дно чистої банки.
Часник очистіть від лушпиння, роздушіть плоскою стороною ножа. Викладіть в банку.
Щільно один до одного укладіть огірочки.
Зверху закрийте парасолькою кропу.
Залийте банку остившім розсолом.
Банку прикрийте пластмасовою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
Перед подачею приберіть банку в холодильник на 3 години. Після закінчення часу дістаньте огірочки з холодильника, наріжте їх і подавайте ароматну закуску на стіл.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки за добу в банку Малосольні огірки холодною водою в банку Малосольні огірки швидкого приготування