Пропоную рецепт малосольних огірочків в літровій банці. Особливість рецепта полягає в тому, що огірки заливаються приготовленим розсолом розсолом. Огірочки виходять хрусткими і дуже смачними. Спробуйте такий спосіб приготування, і ви залишитеся задоволені.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Пластівці перцю чилі – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати малосольні огірки в літровій банці, підготуйте необхідні продукти для малосольних огірків. Огірочки ретельно промийте і обсушіть, зріжте кінчики. Овочі вибирайте середнього розміру.

Приготуйте розсіл. Візьміть каструлю, налийте 1 літр води і доведіть до кипіння.

Покладіть у гарячу воду сіль і спеції. Залиште до повного охолодження і розчинення солі.

Кріп добре промийте. Викладіть на дно чистої банки.

Часник очистіть від лушпиння, роздушіть плоскою стороною ножа. Викладіть в банку.

Щільно один до одного укладіть огірочки.

Зверху закрийте парасолькою кропу.

Залийте банку остившім розсолом.

Банку прикрийте пластмасовою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.

Перед подачею приберіть банку в холодильник на 3 години. Після закінчення часу дістаньте огірочки з холодильника, наріжте їх і подавайте ароматну закуску на стіл.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки за добу в банку Малосольні огірки холодною водою в банку Малосольні огірки швидкого приготування