Хрусткі солоні огірочки можна приготувати легко і швидко. Замаринуйте овочі в каструлі з холодною водою, трохи почекайте і пригощайте домашніх. Такі огірочки послужать відмінною закускою до обіднього столу.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих огірків в каструлі. Огірки промиваємо і готуємо до засолюванні. При необхідності – обрізаємо кінчики. Якщо овочі залежалися, то попередньо отмачиваем їх у холодній воді. Свіжі – відразу можна викладати в посуд. На цьому етапі можна додати зубчики часнику і необхідні спеції.

Каструлю для огірків слід використовувати з емальованим покриттям. У неї наливаємо холодну воду, засипаємо сіль. Збовтуємо вміст до повного розчинення солі. Сюди ж додаємо парасольки кропу.

Огірки з часником перекладаємо в каструлю з солоною водою. Накриваємо пресом. Можна використовувати звичайну тарілку і ємність з водою. Конструкцію відправляємо в холодильник на добу.

Через потрібний час дістаємо огірки на пробу. Якщо вам здалося, що вони недостатньо просолились, можна залишити під пресом ще на деякий час. Готові огірочки можна подавати до столу як закуску до гарячих страв. Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки в каструлі в холодній воді Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування