Малосольні огірки з гірчицею – незвичайна за смаком закуска, яка готується в мінеральній воді. Огірочки виходять такими смачними і ароматними, що просто відірватися неможливо. Тому готуйте відразу кілька порцій, не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Вода мінеральна – 1 л
- Огірки – 7 шт.
- Гірчиця порошок – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Кріп – 10 гр.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Сіль велика – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати малосольні огірки з гірчицею, підготуйте необхідні продукти для малосольних огірків з гірчицею.
В невеликій ємності приготуйте розсіл для огірочків. З’єднайте гірчичний порошок, велику сіль і мінеральну воду, ретельно перемішайте до повного розчинення солі.
Огірочки вибирайте невеликі однакового розміру, ретельно промийте їх під проточною водою. Якщо хочете, щоб огірочки вийшли хрусткі, заздалегідь замочіть їх у холодній воді приблизно на 1 годину. Але якщо ви обмежені в часі, цей крок можна пропустити – в будь-якому випадку огірочки виходять смачними.
Часник очистіть від шкірки, подрібніть його. Зелень і листя добре промийте і дайте їм обсохнути. Огірочки можна проколоти в декількох місцях виделкою, щоб вони краще просолились. На дно ємності, в якій будуть солитись овочі, викладіть зелень і листя, подрібнений часник і чорний перець горошком.
Зверху щільно укладіть підготовлені огірочки.
Накрийте залишилася зеленню і залийте раніше приготовленим розсолом, повністю покривши огірочки. Накрийте рушником або кришкою і залиште на 8 годин.
Після закінчення часу огірочки можна подавати на стіл, попередньо охолодивши їх в холодильнику.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з гірчицею Малосольні огірки на мінералці Малосольні огірки швидкого приготування