Якщо вам захотілося смачних малосольних огірочків – цей рецепт для вас! Смачні пікантні огірочки з часником, зеленню і оцтом. Готуються вони за лічені хвилини, а їх смак запам’ятовується надовго!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Кріп – 50 гр.
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати малосольні огірки з оцтом. Огірки добре промиваємо під проточною водою, розрізаємо кожен огірок уздовж навпіл і складаємо в щільний чистий харчової пакет.

Додаємо до огірків сіль. Сіль вибираємо крупного помелу, не йодовану, від неї огірки стануть дуже м’якими. Далі додаємо цукор, рослинна олія (якщо ви любите оливкову або соняшникову нерафіновану – можна використовувати його, тоді огірочки виходять ароматними) і оцет (можна використати звичайний столовий 9% або ж додати виноградний або яблучний).

Часник чистимо, промиваємо і дрібно нарізаємо. Можна пропустити часник через прес, оскільки він віддасть огірочків більше аромату і соку. Додаємо часник до огірків. Гілочки кропу промиваємо під проточною водою, трохи обсушуємо на рушник, потім дрібно рубаємо. Додаємо кріп до огірків. У своєму рецепті ви можете використовувати будь-яку зелень, аромат якої вам доводиться по смаку: петрушку, базилік, селеру, кінзу.

Після додавання всіх інгредієнтів акуратно збираємо верх пакета, випускаємо з нього повітря і добре закручуємо пакет. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

Малосольні огірочки можна дегустувати вже через 15-25 хвилин. Якщо ви хочете, щоб вони більше промариновались – залиште їх на пару годин у холодильнику. Зберігаються такі огірочки в холодильнику до тижня, необхідно лише перекласти їх в скляну баночку.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки за 2 години в пакеті Малосольні огірки за 5 хвилин в пакеті Різані малосольні огірки в пакеті