Смачні малосольні помідори за 2 години – це можливо! Пікантні і ароматні помідори з часником і травами, нарізані часточками і приправлені вашими улюбленими спеціями і свіжою зеленню. Для подачі на стіл їх потрібно всього лише викласти в тарілку і все! Ви і ваші гості будуть приємно здивовані простотою в приготуванні і приголомшливим смаком цієї закуски.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі (крыпные) – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Коріандр – 1 щіпка
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Перець чилі – 0.25 шт.
- Зелень – 3 – 4 гілки
Процес приготування:
Готувати малосольні помідори часточками в пакеті просто! Для приготування малосольних помідорів необхідні соковиті стиглі, але не м’які плоди. Бажано, щоб у них була щільна м’ясиста серцевина, тоді в процесі маринування вони збережуть форму. Помідори добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води і даємо їм трохи обсохнути на рушник.
Кожен помідор ріжемо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо на 6-8 часточок. Готові часточки викладаємо в чистий поліетиленовий пакет.
Часник чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками. Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Шаткуємо перець невеликими шматочками. Додаємо часник і перець в пакет до помідорів.
Промиваємо й обсушуємо листя смородини, додаємо їх до овочів, туди ж відправляємо парасольки кропу.
В пакет з овочами додаємо спеції, сіль і цукор, а також кілька колечок гострого перцю.
Пакет з овочами добре зав’язуємо і струшуємо кілька разів, щоб овочі добре перемішалися між собою, а спеції розподілилися по всім овочам. Пакет з помідорами кладемо в холодильник на 2 години.
Через 2 години відкриваємо пакет і викладаємо помідори в салатник. Помідори добре промариновались, наїлося ароматом часнику і спецій, трохи пустили сік, від чого стали ще смачніше. Якщо ви бажаєте отримати більш солоні помідори – залиште їх маринуватися в холодильнику ще на 1,5-2 години. Якщо ж вас влаштовують малосольні – посипайте їх свіжою зеленню і подавайте на стіл. Приємного апетиту!
Малосольні помідори Малосольні помідори з часником Малосольні помідори з часником і кропом Малосольні помідори класичні Помідори в пакеті Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Швидкі мариновані помідори з часником