Смачні малосольні помідори за 2 години – це можливо! Пікантні і ароматні помідори з часником і травами, нарізані часточками і приправлені вашими улюбленими спеціями і свіжою зеленню. Для подачі на стіл їх потрібно всього лише викласти в тарілку і все! Ви і ваші гості будуть приємно здивовані простотою в приготуванні і приголомшливим смаком цієї закуски.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі (крыпные) – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Коріандр – 1 щіпка
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – 0.25 шт.
  • Зелень – 3 – 4 гілки

Процес приготування:

Готувати малосольні помідори часточками в пакеті просто! Для приготування малосольних помідорів необхідні соковиті стиглі, але не м’які плоди. Бажано, щоб у них була щільна м’ясиста серцевина, тоді в процесі маринування вони збережуть форму. Помідори добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води і даємо їм трохи обсохнути на рушник.

Кожен помідор ріжемо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо на 6-8 часточок. Готові часточки викладаємо в чистий поліетиленовий пакет.

Часник чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками. Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Шаткуємо перець невеликими шматочками. Додаємо часник і перець в пакет до помідорів.

Промиваємо й обсушуємо листя смородини, додаємо їх до овочів, туди ж відправляємо парасольки кропу.

В пакет з овочами додаємо спеції, сіль і цукор, а також кілька колечок гострого перцю.

Пакет з овочами добре зав’язуємо і струшуємо кілька разів, щоб овочі добре перемішалися між собою, а спеції розподілилися по всім овочам. Пакет з помідорами кладемо в холодильник на 2 години.

Через 2 години відкриваємо пакет і викладаємо помідори в салатник. Помідори добре промариновались, наїлося ароматом часнику і спецій, трохи пустили сік, від чого стали ще смачніше. Якщо ви бажаєте отримати більш солоні помідори – залиште їх маринуватися в холодильнику ще на 1,5-2 години. Якщо ж вас влаштовують малосольні – посипайте їх свіжою зеленню і подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Малосольні помідори Малосольні помідори з часником Малосольні помідори з часником і кропом Малосольні помідори класичні Помідори в пакеті Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Швидкі мариновані помідори з часником