Малосольні помідори в бочці – варіант заготовки улюблених домашніх овочів, який перевірений часом. Не можна е зазначити, що помідори, заготовлені таким способом, відрізняються неповторні смаком. І все це завдяки тому, що в складі розсолу присутні листя хрону, смородини і вишні. Через 20 днів після засолювання помідорів, ви зможете насолодитися їх чудовим смаком.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Помідори свіжі – 10 кг
  • Вода – 8 л.
  • Часник – 4 головки
  • Сіль – 400 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Тархун – 5 гілок
  • Листя чорної смородини – 15 шт.
  • Листя хрону – 6 шт.
  • Листя вишні – 15 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати малосольні помідори в бочці? Відбираємо помідори. Вони повинні бути стиглі, не пошкоджені. Промиваємо помідори, а також листя смородини, вишні та хрону, тархун і кріп, які ми будемо використовувати у процесі засолювання. Крім цього, потрібно очистити часник.

У чисту бочку викладаємо листя смородини, гілочку кропу, листя вишні та хрону, тархун і кілька зубчиків часнику. Зверху викладаємо шар помідорів. Потім повторюємо верстви до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.

Беремо велику банку з чистою водою кімнатної температури, розвести в ній сіль.

Отриманий розсіл заливаємо в бочку з помідорами, накриваємо марлею, потім ставимо тарілку, поверх тарілки – гніт.

Через 20 діб можна проводити дегустацію.

У тому випадку, якщо на поверхні помідорів ви виявили цвіль, акуратно видаліть її і додайте в бочку кілька зерен гірчиці.

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори без оцту на зиму Помідори з хріном і часником Помідори на зиму Солоні помідори без оцту Солоні помідори на зиму