Малосольні помідори в бочці – варіант заготовки улюблених домашніх овочів, який перевірений часом. Не можна е зазначити, що помідори, заготовлені таким способом, відрізняються неповторні смаком. І все це завдяки тому, що в складі розсолу присутні листя хрону, смородини і вишні. Через 20 днів після засолювання помідорів, ви зможете насолодитися їх чудовим смаком.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Помідори свіжі – 10 кг
- Вода – 8 л.
- Часник – 4 головки
- Сіль – 400 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Тархун – 5 гілок
- Листя чорної смородини – 15 шт.
- Листя хрону – 6 шт.
- Листя вишні – 15 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати малосольні помідори в бочці? Відбираємо помідори. Вони повинні бути стиглі, не пошкоджені. Промиваємо помідори, а також листя смородини, вишні та хрону, тархун і кріп, які ми будемо використовувати у процесі засолювання. Крім цього, потрібно очистити часник.
У чисту бочку викладаємо листя смородини, гілочку кропу, листя вишні та хрону, тархун і кілька зубчиків часнику. Зверху викладаємо шар помідорів. Потім повторюємо верстви до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
Беремо велику банку з чистою водою кімнатної температури, розвести в ній сіль.
Отриманий розсіл заливаємо в бочку з помідорами, накриваємо марлею, потім ставимо тарілку, поверх тарілки – гніт.
Через 20 діб можна проводити дегустацію.
У тому випадку, якщо на поверхні помідорів ви виявили цвіль, акуратно видаліть її і додайте в бочку кілька зерен гірчиці.
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори без оцту на зиму Помідори з хріном і часником Помідори на зиму Солоні помідори без оцту Солоні помідори на зиму