Мариновані помідори являють собою поширену закуску, яку заготовляють на зиму у великих кількостях. Мариновані помідори виходять ароматними і відмінно підходять до будь-яких гарячих страв.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 0.5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Вода – 450 мл
  • Для маринаду: –
  • Сіль велика – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані помідори з оцтом, ретельно вимийте і стерилізуйте банки на водяній бані. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю або духовою шафою. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.

Зелень петрушки добре промийте під проточною водою і просушіть. Обсохшую зелень петрушки дрібно наріжте.

В глибоку каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте цукровий пісок, лавровий лист і кам’яну сіль. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад приблизно 5 хвилин на повільному вогні.

На дно стерильних банок викладіть кільця ріпчастої цибулі, перець запашний горошком, чорний перець горошком, подрібнену зелень петрушки. Помідори і гострий перець ретельно вимийте і обсушіть. Помідори наріжте часточками, попередньо вирізавши плодоніжку. У кожну банку викладіть стручок гострого перцю.

Заповніть банки помідорами як можна щільніше, чергуючи з кільцями ріпчастої цибулі. У кожну банку влийте необхідну кількість рослинної олії і столового оцту.

Залийте приготовленим маринадом. Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують заготівлю 15-20 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з помідорами і добре закрутіть закручуються кришками або загорніть закаточной машинкою. Переверніть банки з ароматною закускою догори дном, закутати теплою ковдрою, залиште до повного охолодження в такому вигляді.

Потім перемістіть банки з маринованими помідорами в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках мариновані Різані помідори Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Різані помідори на зиму Салат з червоних помідорів на зиму