Знаходитесь в пошуках рецепту смачних заготовок з помідорів? Тоді рецепт, представлений вашій увазі, доведеться якраз до речі. Для приготування малосольних помідорів з базиліком вам знадобляться лише добірні томати, базилік, цукор, сіль і оцет. За бажанням, закуску можна урізноманітнити солодким перцем і часниковими часточками
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Базилік свіжий – 3 пучка
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування малосольних помідорів з васильком? Відбираємо стиглі, але міцні помідори, які чудово тримають форму, видаляємо хвостики. Потім промиваємо і просушуємо. Базилік також промиваємо. Якщо він трохи подвял, опустіть його на кілька хвилин у холодну воду. Це поверне запашну траву до життя.
На дно стерилізованою банки викладаємо помідори, чергуючи їх з шаром базиліка. Вміст банки потрібно укладати щільно.
Наступний крок – беремо киплячу воду і повністю заливаємо їй вміст банки. Після чого накриваємо банку кришкою.
Чекаємо на десять хвилин, потім зливаємо воду в каструлю, туди ж відправляємо цукор, сіль, оцет і доводимо отриману масу до кипіння.
Якщо вміст банки помітно осіло, туди можна доповісти потрібну кількість помідорів і базиліка.
Киплячим маринадом заливаємо помідори і базилік, що знаходяться в банку, і закатуємо нашу заготовку кришкою.
Перевертаємо банку догори дном до повного охолодження її вмісту. Краще всього зберігати таку заготовку в темному прохолодному місці.
Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з базиліком на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі помідори на зиму Томати, залиті окропом