Солоні помідори завжди до речі на застіллях особливо з картоплею та м’ясними стравами. А розсіл з помідорів можна використовувати у приготуванні супів, борщів, солянки та інших страв.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чилі – 3 – 4 шт.
  • Гвоздика – за смаком
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати солоні помідори з цукром? Помідори і гострий перець вимийте і просушіть. Часник очистіть від лушпиння. Літрові банки для закаток помийте і стерилізуйте. У кожну банку покладіть лавровий лист, гвоздику, запашний перець, чорний перець горошком, гострий перець і часник. Зверху щільно укладіть помідори.

В каструлі закип’ятіть воду і залийте ними банки, прикрийте стерилізованими кришками і залиште на 15 хвилин.

Через 15 хвилин вилийте воду назад в каструлю. На 1 літр рідини додайте 4 столові ложки цукру і 2 столові ложки солі, перемішайте і закип’ятіть.

В кожну літрову банку влийте 2 столові ложки оцту, потім залийте їх гарячим маринадом. Загорніть кришки на банках, переверніть їх догори дном, укутайте в теплу ковдру і залиште остигати. А потім приберіть їх в прохолодне місце і чекайте свят.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму