Частенько готую для недільного чаювання маннік на йогурті в мультиварці. Текстура готової випічки виходить пористою, пишною і повітряної. Саме завдяки йогурту виходить ні з чим незрівнянний ніжний смак. Манку я замочую на ніч, але це не обов’язково.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • полуничний Йогурт – 200 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Полуниця для прикраси
  • Цукати – 50 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Сіль – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати маннік на йогурті в мультиварці? У глибоку ємність розбийте курячі яйця і додайте сіль. Скориставшись міксером, ретельно збийте до отримання пишної однорідної консистенції.

Потім всипте необхідну кількість цукрового піску. Ретельно збийте міксером до повного розчинення кристалів цукру-піску. Також можна скористатися віночком, але це значно збільшить час приготування десерту.

Після чого вилийте необхідну кількість полуничного йогурту. Можна використовувати йогурт з будь-яким смаком або натуральний. Якщо немає йогурту, то підійде кефір або кисле молоко. Добре перемішайте.

Потім всипте необхідну кількість манної крупи.

Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання. Цю процедуру можна зробити з вечора, щоб зекономити час на приготування домашньої випічки.

Цукати наріжте дрібним кубиком. Цукати вибирайте на свій розсуд і побажання.

Викладіть в тісто і добре перемішайте дерев’яною лопаткою.

Потім додайте розпушувач і перемішайте до однорідної консистенції.

Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім вилийте приготоване тісто, рівномірно розподіліть його з допомогою силіконової лопатки. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберете режим «Випічка», встановіть час приготування – 1 годину. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу вимкніть прилад, залиште манник ще на 10-15 хвилин.

Потім відкрийте кришку приладу і з допомогою корзини для варіння на пару акуратно вийміть манник і викладіть на блюдо.

Повністю остудіть і присипте невеликою кількістю цукрової пудри. Полуницю ретельно промийте і обсушити, наріжте часточками і прикрасьте манник.

Остиглий маннік на йогурті розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з ароматним чаєм або свіжозавареною кавою.

Насолоджуйтеся апетитним манником!

Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока Манник з ягодами Маннік на йогурті ПП манник