Навряд чи можна знайти людину, яка б не погодився з тим, що банан – один з тих фруктів, який просто не здатний зіпсувати будь-який десерт. Будь то морозиво, мус або випічка. Пропонуємо вам спробувати десерт з незабутнім смаком – манник з бананом.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Банан – 3 шт.
  • Манна крупа – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати маннік на молоці з бананом просто! Для початку слід манну крупу залити молоком. І залишити на 30 хвилин.

Поки манна крупа буде набухати, необхідно зробити кляр для обсмажування бананів. Для цього змішуємо невелику кількість води, жовток, дві столові ложки борошна. Все перемішуємо.

Банани нарізаємо кружечками.

Обвалюємо бананові кружечки в клярі.

Обсмажуємо банани на сковорідці.

Виливаємо в миску з манкою молоко, додаємо туди яйця, цукор і сіль.

В окремій мисці збиваємо білки до піноподібного стану.

З’єднуємо збиті білки з борошном, манкою, смаженими бананами, жовтками молоком і розпушувачем.


У змащену маслом форму виливаємо тісто, відправляємо в духовку на 45 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Манник Манник без кефіру Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці класичний