Маннік на кефірі без додавання молока виходить дуже ніжним, легким і розсипчастим. Простий процес приготування не вимагає багато часу, а готову страву послужить відмінним десертом або навіть сніданком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін – за смаком
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати маннік на кефірі без борошна в духовці, манку заливаємо кефіром, перемішуємо і наполягаємо 20 хвилин до розбухання крупи.
Окремо збиваємо яйця з цукром і ваніліном до пишної піни.
Потім в яєчну суміш приєднуємо розтоплене вершкове масло і набряклу в кефірі манку.
Додаємо розпушувач і збиваємо до однорідної тесту.
Після його виливаємо у форму для випікання.
Готуємо манник без борошна 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого даємо випічці трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Манник без молока Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі без борошна Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП манник