Повітряний маннік на молоці з яблуками в духовці смачний і виглядає дуже апетитно! Додавання яблук в манник – відмінна ідея. Вони соковиті, з кислинкою і чудово поєднуються з розсипчастим солодким тістом. Від форми і розміру яблучних шматочків в маннике залежить підсумкова текстура і навіть смак виробу. Тому для максимальної соковитості і легкості м’якушки пропонуємо яблука потерти на крупній тертці – так вони рівномірно розподіляться у фарші і віддадуть весь свій смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як почати готувати повітряний маннік на молоці з яблуками в духовці? Молоко наливаємо в сотейник і нагріваємо до гарячого стану на плиті.

Кладемо в нагріте молоко вершкове масло і залишаємо його растапливаться.

В окремому посуді змішуємо яйця з цукровим піском до однорідної маси.

Вливаємо в яєчно-цукрову суміш тепле молоко з маслом і ретельне розмішуємо віночком. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися.

Всипаємо в рідку масу манну крупу, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на одну годину.

Після закінчення зазначеного часу просіваємо борошно поверх манної маси і додаємо розпушувач.

Ретельно перемішуємо тісто віночком. Повинна вийти густа маса без грудочок.

Яблука промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки. Насіннєві коробочки вирізаємо.

Яблучну м’якоть натираємо на крупній тертці і віджимаємо від зайвого соку.

Кладемо віджату яблучну масу в тісто і акуратно перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо використовується силіконова форма, то нічим змащувати не потрібно.

Приготоване тісто з яблуками викладаємо у форму.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і ставимо в неї форму з тестом на середній рівень. Випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин.

Готовий манник дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, після чого виймаємо з форми і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Перед подачею манник необхідно повністю остудити. Так його буде простіше розрізати, а сам зріз буде акуратним. Для прикраси можна посипати манник з яблуками цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Манник без борошна Манник з яблуками Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на молоці класичний