Маннік на кефірі без додавання молока виходить дуже ніжним, легким і розсипчастим. Простий процес приготування не вимагає багато часу, а готову страву послужить відмінним десертом або навіть сніданком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ванілін – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати маннік на кефірі без борошна в духовці, манку заливаємо кефіром, перемішуємо і наполягаємо 20 хвилин до розбухання крупи.

Окремо збиваємо яйця з цукром і ваніліном до пишної піни.

Потім в яєчну суміш приєднуємо розтоплене вершкове масло і набряклу в кефірі манку.

Додаємо розпушувач і збиваємо до однорідної тесту.

Після його виливаємо у форму для випікання.

Готуємо манник без борошна 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого даємо випічці трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Манник без молока Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі без борошна Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП манник