Секрет пишного лепешняку полягає в правильній і ретельної підготовки інгредієнтів. Кефір – один з найпоширеніших продуктів для тесту, за допомогою нього манний пиріг легко зробити повітряним і смачним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Манна крупа – 350 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 500 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пишний маннік на кефірі, манку заливаємо кефіром, ретельно перемішуємо вона час залишаємо набухати. Кефір краще всього використовувати нежирний або з додаванням біфідобактерій.
Яйця збиваємо з цукром до утворення піни.
Переливаємо яєчну суміш в манну, ретельно перемішуємо.
Додаємо в тісто ванілін і соду, яку ми не гасимо. Вона самостійно вступить в реакцію з кефіром. Перемішуємо.
Поступово просіваємо борошно, продовжуючи помішувати тісто.
Ретельно перемішуємо, щоб тісто вийшло ідеально однорідним, без грудочок.
Деко застеляємо папером для запікання і виливаємо тісто, вирівнюючи ложкою. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 30 хвилин
Готовий манник дістаємо з духовки, нарізаємо на відповідні шматочки і подаємо до столу.
Манник Манник без молока Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі в духовці Пишний маннік на кефірі розсипчастий