Секрет пишного лепешняку полягає в правильній і ретельної підготовки інгредієнтів. Кефір – один з найпоширеніших продуктів для тесту, за допомогою нього манний пиріг легко зробити повітряним і смачним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Манна крупа – 350 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 500 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати пишний маннік на кефірі, манку заливаємо кефіром, ретельно перемішуємо вона час залишаємо набухати. Кефір краще всього використовувати нежирний або з додаванням біфідобактерій.

Яйця збиваємо з цукром до утворення піни.

Переливаємо яєчну суміш в манну, ретельно перемішуємо.

Додаємо в тісто ванілін і соду, яку ми не гасимо. Вона самостійно вступить в реакцію з кефіром. Перемішуємо.

Поступово просіваємо борошно, продовжуючи помішувати тісто.

Ретельно перемішуємо, щоб тісто вийшло ідеально однорідним, без грудочок.

Деко застеляємо папером для запікання і виливаємо тісто, вирівнюючи ложкою. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 30 хвилин

Готовий манник дістаємо з духовки, нарізаємо на відповідні шматочки і подаємо до столу.

Манник Манник без молока Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі в духовці Пишний маннік на кефірі розсипчастий