Коли немає бажання фантазувати про варіанти приготування сніданку або перекусу, виручить маннік на ряжанці з яблуками. Ця випічка чудово підходить і до сімейного чаювання, і до нежданному приходу гостей. Манна крупа, ряжанка і яблука – це ніжне поєднання, що дозволяє отримати в результаті випічку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Ряжанка – 200 мл
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як приготувати маннік на ряжанці з яблуками? На самому початку необхідно змішати манну крупу і ряжанку. Залишити на 20 хвилин, щоб манна крупа набухла.

Яблука промийте. Два яблука поріжте невеликими шматочками. Залишився яблуко порізати часточками для прикраси лепешняку.

Яйця збиваємо з цукром, потім додаємо в отриману суміш набряклу манну крупу, розпушувач і розм’якшене вершкове масло.

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо міксером або блендером.

Форму для випікання промазуємо рослинним маслом, виливаємо половину манної основи, потім викладаємо шматочки яблук. Покриваємо яблучну начинку тістом, що залишилося.

Прикрашаємо манник часточками яблук, ставимо майбутню випічку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Маннік на ряжанці з яблуками готовий! Остудіть випічку до кімнатної температури, присипте цукровою пудрою і пригощайтеся!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без борошна Манник без кефіру Манник з яблуками ПП манник