Рецептів пирогів з манної крупи дуже багато, тому легко вибрати той, який підходить саме вам. Ласунам і просто тим, кому набрид класичний варіант, можна приготувати шоколадний манний десерт.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 2 склянки
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати шоколадний маннік на кефірі просто! Манну крупу і кефір з’єднуємо в загальній тарілці, залишаємо набухати 20-30 хвилин.

Окремо збиваємо яйце з цукром. Сюди ж додаємо настоявшуюся манку з кефіром. Перемішуємо до однорідності.

Всипаємо борошно і соду. Перемішуємо і підсипаємо какао-порошок. Замішуємо тісто.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, рівномірно його розподіляємо.

Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Готовий шоколадний манник можна прикрасити цукровою пудрою. Подаємо до столу як теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Манник без молока Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі з борошном ПП маннік на кефірі