Нагодувати смачним десертом велику родину можна пишним манником на молоці і сметані. Рум’яний манний пиріг як не можна краще підходить до чаю. Випічка виходить ароматною і ситної.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати маннік на молоці і сметані? Збиваємо яйця з цукром до рясної піни. Суміш повинна збільшитися в кілька разів.

Додаємо молоко, сметану, розпушувач і ванілін. Перемішуємо.

Поступово просіваємо борошно і збиваємо до однорідності.

Потім висипаємо манну крупу і вливаємо розтоплене вершкове масло. Знову збиваємо.

Тісто має бути з легкими бульбашками. Даємо йому постояти 15 хвилин, щоб крупа як слід набухла.

обмазуємо Рослинним маслом форму для запікання і рівномірно посипаємо невеликою кількістю манної крупи.

Заповнюємо форму тістом, лопаткою вирівнюємо його по поверхні. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо блюдо запікатися на 30-35 хвилин.

Готовність лепешняку перевіряємо зубочисткою. Пиріг повинен вийти з рум’яною скоринкою.

Злегка остиглий пиріг викладаємо на тарілку і ділимо на порції. Приємного чаювання!

Манник Манник без кефіру Манник классический Манник як в дитячому саду Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на сметані в духовці Маннік на сметані класичний