Нагодувати смачним десертом велику родину можна пишним манником на молоці і сметані. Рум’яний манний пиріг як не можна краще підходить до чаю. Випічка виходить ароматною і ситної.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 5 ст. л.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати маннік на молоці і сметані? Збиваємо яйця з цукром до рясної піни. Суміш повинна збільшитися в кілька разів.
Додаємо молоко, сметану, розпушувач і ванілін. Перемішуємо.
Поступово просіваємо борошно і збиваємо до однорідності.
Потім висипаємо манну крупу і вливаємо розтоплене вершкове масло. Знову збиваємо.
Тісто має бути з легкими бульбашками. Даємо йому постояти 15 хвилин, щоб крупа як слід набухла.
обмазуємо Рослинним маслом форму для запікання і рівномірно посипаємо невеликою кількістю манної крупи.
Заповнюємо форму тістом, лопаткою вирівнюємо його по поверхні. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо блюдо запікатися на 30-35 хвилин.
Готовність лепешняку перевіряємо зубочисткою. Пиріг повинен вийти з рум’яною скоринкою.
Злегка остиглий пиріг викладаємо на тарілку і ділимо на порції. Приємного чаювання!
Манник Манник без кефіру Манник классический Манник як в дитячому саду Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на сметані в духовці Маннік на сметані класичний