Манник з сиром і гарбузом – корисна і смачна випічка. Додавання гарбуза дозволяє отримати новий смак сирного лепешняку. Текстура готової випічки виходить ніжною і водночас щільною. Незважаючи на це, манник з сиром і гарбузом має приємний смак. Порадуйте себе і близьких смачним і корисним сніданком!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 300 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати манник з сиром і гарбузом. Кефір змішати з манною крупою, залишаємо для набухання на 30 хвилин.

В окремій ємності змішуємо цукор, яйця, ванілін і сіль. Всі інгредієнти необхідно збити віночком.

Далі додаємо в яєчно-цукрову суміш сир, перемішуємо до отримання однорідної маси.

Начинку для лепешняку – гарбуз – очищаємо від насіння і шкірки, нарізаємо дрібними кубиками.

Наступний крок – необхідно з’єднати яєчно-сирну масу, набряклі манну крупу, соду і рослинне масло. Все перемішайте.

Відправляємо в тісто шматочки гарбуза, перемішуємо.

Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла. У підготовлену форму виливаємо тісто з начинкою. Випікаємо манник протягом 35-40 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до температури 180 градусів.

Готову випічку дістаньте з духовки, остудіть.

Манник з сиром і гарбузом готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі в духовці ПП манник