Манник – простий і швидкий у приготуванні пиріг на основі манної крупи. Перед вами один з варіантів приготування ніжного і смачного лепешняку – на ряжанці з какао. Любителі шоколадної випічки зможуть по достоїнству оцінити даний десерт. Манник на ряжанці з какао виходить настільки смачним, що з’їдається за лічені хвилини!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ряжанка – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Маргарин вершковий – 70 гр.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку на ряжанці з какао? Яйця збиваємо з цукром.

Додаємо до яєчно-цукрової суміші манну крупу (залиште трохи крупи, щоб в подальшому присипати форму для випічки).

Далі вливаємо в ємність з іншими інгредієнтами ряжанку, все ретельно перемішуємо. Залишаємо набухати манну крупу на 30 хвилин.

Через деякий час додаємо в робочу ємність розтоплений маргарин та олію.

Після перемішування всипаємо до інших компонентів лепешняку сухі інгредієнти – просіяне пшеничне борошно, соду і какао-порошок. Замішуємо однорідне тісто.

Форму для випічки промажте маслом і присипте невеликою кількістю манної крупи. У підготовлену форму виливаємо шоколадне тісто. Ставимо майбутній десерт в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50 хвилин.

Готовий манник дістаньте з духовки, остудіть.

Маннік на ряжанці з какао готовий! Присипаємо остиглу випічку цукровою пудрою, нарізаємо на шматочки і угощаемся!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру ПП манник Шоколадний манник