Любителі домашньої випічки обов’язково оцінять сирний маннік на молоці. Завдяки манної крупі і молоку десерт вийде ніжним і щільним по консистенції. Манник готується з натуральних продуктів, тому така випічка ще й корисна.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Манна крупа – 250 гр.
- Сир 5% – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку на молоці з сиром? Підготуйте необхідну кількість манної крупи і молока. У глибокий посуд пересипте крупу і залийте її коров’ячим молоком. Перемішайте і залиште постояти 15 хвилин.
Як тільки манна крупа набубнявіє, вбийте курячі яйця. Перемішуємо.
В загальну масу додаємо цукровий пісок і ванілін. Усе ретельно замішуємо віночком. Маса повинна прийняти однорідне стан.
Візьміть сир і пропустіть його через дрібне сито (можна подрібнити в блендері).
Підготовлений сир кладемо в ємність до решти інгредієнтів і якісно вмішуємо його.
Просіяти пшеничне борошно, потім з’єднайте її з розпушувачем і поступово всипайте суху суміш в манну.
Віночком замішуємо тісто, роблячи його однорідним. Отриманою масою дайте постояти 10 хвилин.
Поки тісто настоюється, включаємо розігрів духовки на 180 градусів і готуємо форму для випікання. Промажте її шматочком вершкового масла.
Як тільки манное тісто настоїться, перелийте його в форму і відправити в гарячу духовку на 40 хвилин.
Як тільки манник засмажиться, переконайтеся у його готовність зубочисткою і вимикайте духовку. Відразу манник не діставайте, дайте йому постояти в вимкненій духовці 15 хвилин. Готовий маннік на молоці з сиром вийміть з форми, покривайте цукровою пудрою і запрошуйте родину до столу.
Приємного чаювання!
Манник з сиром Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці класичний Мокрий манник