Для приготування лепешняку на ряжанці без борошна необхідний мінімальний набір продуктів, який завжди є під рукою. Готується манное тісто дуже швидко, спеціальних умінь для цього не потрібно. Готова випічка має приємний ванільний аромат і ніжний смак. Прикрасивши манник ягодами, вийде прекрасний десерт для всієї родини!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ряжанка – 250 мл
  • Манна крупа – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • цукор – 50 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування
  • Ягоди для прикраси
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як приготувати маннік на ряжанці без борошна? Манну крупу залийте ряжанкою, перемішайте.

Всипте в манну суміш тростинний і ванільний цукор. Все ретельно перемішайте. За бажанням коричневий тростинний цукор сміливо можна замінити на звичайний цукор-пісок.

Далі додайте до отриманої маси розпушувач. Знову перемішайте. Залиште манное тісто на 30 хвилин. За цей час манна крупа повинна набрякнути.

Змастіть форму для випічки вершковим маслом, залийте туди готове манное тісто.

Духовку заздалегідь необхідно прогріти до температури 180 градусів. Потім в гарячу духовку помістіть форму з тестом на 40 хвилин. Оцінюйте готовність випічки з допомогою зубочистки – вона повинна бути сухою.

Після остигання вийміть манник з форми.

Присипаємо остиглий манник цукровою пудрою, прикрашаємо свіжими або замороженими ягодами. Манник на ряжанці без борошна готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без борошна Манник з ягодами Маннік на ряжанці ПП манник