Варіант лепешняку з сиром готується також просто, як і звичайний. А от смак готової випічки трохи відрізняється: виріб виходить більш соковитим і насиченим. Розпушувач і збиті білки не дають м’якушці стати занадто щільним, але його текстура все ж змінюється – з’являються ніжні сирні крупинки. Жирність сиру може бути будь-який, хоча варто пам’ятати, що чим він жирніше, тим ніжніше і соковитіше буде готовий манник.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кефір – 180 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Ванілін – пучок
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати сирний маннік на кефірі в духовці легко! Поділяємо яйця на жовтки і білки. Білки виливаємо в окремий посуд і ставимо в холодильник на кілька хвилин для охолодження. В широку миску покласти жовтки, цукровий пісок, кефір і сир. Розтираємо ложкою компоненти до змішування – домагатися однорідності поки необов’язково. Поверх висипаємо манну крупу, ванілін і розпушувач. Міксером на середній швидкості збиваємо масу протягом хвилини вже до повної однорідності. Залишаємо суміш на п’ять-десять хвилин, щоб манка розм’якшилася.

Дістаємо білки з холодильника і збиваємо їх міксером на високій швидкості до отримання стійкої піни. Отриману піну вмішуємо порціями в сирно-манное тісто. Кожну порцію акуратно перемішуємо ложкою або лопаткою рухами зверху вниз.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо використовується силіконова форма, то нічим змащувати не потрібно. Приготоване тісто виливаємо у форму і ставимо її на середній рівень попередньо розігрітій до 190 градусів духовки.

Випікаємо манник протягом п’ятдесяти-шістдесяти хвилин. Він злегка збільшиться в розмірі і покриється рум’яною скоринкою. Якщо є сумніви в готовності лепешняку, можна перевірити його зубочисткою або дерев’яною паличкою, встромивши її в центр вироби. Якщо випічка готова, то паличка вийде абсолютно суха. Готовий манник дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Посипаємо поверхню цукровою пудрою, нарізаємо на порційні шматки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Манник Манник з сиром Манник з сиром в духовці Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі классический Мокрий манник ПП маннік на кефірі