Манник – простий і швидкий у приготуванні пиріг на основі манної крупи. Перед вами один з варіантів приготування ніжного і смачного лепешняку – на ряжанці з какао. Любителі шоколадної випічки зможуть по достоїнству оцінити даний десерт. Манник на ряжанці з какао виходить настільки смачним, що з’їдається за лічені хвилини!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ряжанка – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Маргарин вершковий – 70 гр.
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку на ряжанці з какао? Яйця збиваємо з цукром.
Додаємо до яєчно-цукрової суміші манну крупу (залиште трохи крупи, щоб в подальшому присипати форму для випічки).
Далі вливаємо в ємність з іншими інгредієнтами ряжанку, все ретельно перемішуємо. Залишаємо набухати манну крупу на 30 хвилин.
Через деякий час додаємо в робочу ємність розтоплений маргарин та олію.
Після перемішування всипаємо до інших компонентів лепешняку сухі інгредієнти – просіяне пшеничне борошно, соду і какао-порошок. Замішуємо однорідне тісто.
Форму для випічки промажте маслом і присипте невеликою кількістю манної крупи. У підготовлену форму виливаємо шоколадне тісто. Ставимо майбутній десерт в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50 хвилин.
Готовий манник дістаньте з духовки, остудіть.
Маннік на ряжанці з какао готовий! Присипаємо остиглу випічку цукровою пудрою, нарізаємо на шматочки і угощаемся!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру ПП манник Шоколадний манник