Хочу поділитися чудовим рецептом лепешняку на воді з варенням. Пиріг виходить досить апетитним, легким і повітряним. Для приготування домашньої випічки потрібно мінімальна кількість інгредієнтів, які є на кухні у кожної господині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- грушеве Варення – 110 мл
- Манна крупа – 200 гр.
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Вода – 110 мл
- Лимонний сік – 1,5 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати маннік на воді з варенням легко! Першим ділом в глибоку ємність викладіть манну крупу і влийте питну воду, ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції і залиште для набухання. У глибоку ємність розбийте куряче яйце і влити рідку частину грушевого варення. З допомогою міксера ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.
В отриману масу додайте заздалегідь просіяне пшеничне борошно. Харчову соду погасите лимонним соком і додайте в тісто. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, а потім влийте в тісто.
Ретельно перемішайте і додайте набряклу манну крупу. З допомогою міксера ретельно перемішайте до отримання однорідної гладкої консистенції.
Металеву форму застелити папером для випічки, змастіть невеликою кількістю вершкового масла, рівномірно розподіліть приготоване тісто. Викладіть шматочки груш з варення. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30-35 хвилин.
Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою. Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з форми. Остиглий маннік на воді з варенням викладіть на блюдо.
Десерт наріжте на порції і подавайте на стіл до чаю або кави.
Приємного апетиту!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на воді з яйцями